Ontdek Barcelona met de Barcelona Ciclotour

Er zijn veel verschillende manieren om Barcelona te verkennen, maar ik kan je wel een tip geven over een mogelijkheid die leuk is en die je ook nog een beetje fit en gezond houdt. Een aantal weken geleden kon ik met een collega een fietstour doen met de “Barcelona Ciclo Tour” en aangezien wij natuurlijk gek zijn op alles wat gratis is, konden we het niet laten om mee te doen.

Fietsen

Het was al weer een tijdje geleden dat ik voor het laatst op een fiets had gezeten en het duurde ook even voordat ik weer een beetje vertrouwen in mijn fietsvermogen kreeg (en ja, er is een oud Engels spreekwoord over het nooit verleren van fietsen, maar ik had bijna het tegendeel bewezen!).

Het bedrijf geeft je een comfortabele zwarte fiets en ze kunnen het zadel verstellen naar de hoogte waarbij je het beste zit. Er is ook een handig tasje bevestigd aan de versnellingen waarin je je waardevolle spullen kwijt kunt en waar ook een gratis waterflesje in zit (wat een essentiële aanwinst is gezien het feit dat Barcelona binnenkort weer in de verzengende hitte van de zomerzon gedompeld zal zijn).

 

Ciclotour Barcelona Ciclotour

 

De route

De tour leidt je langs Ciutat Vella, Catalaans voor “Oude Stad”. Dit is het gebied dat het echte oude hart van de stad kan worden genoemd.

Het tourbedrijf is gevestigd in Raval, en zodoende was dit de startlocatie voor het eerste deel van de tour. We fietsten naar de MACBA, Barcelona’s eerste moderne kunstgalerij, waarover we een beetje geschiedenis te horen kregen. Vervolgens gingen we verder naar Rambla del Raval.

We keerden snel terug naar de centrale Ramblas om vervolgens over te steken en ons in de Gothische wijk te begeven. Hier leerden we het een en ander over de overheidsgebouwen bij het Plaza Sant Jaume en daarna reden we verder door de vele kronkelende straatjes.

bike-barceloneta-by-vitelone

Vanaf daar fietsten we richting Vila Olimpica en het Barceloneta strand waar we voor enige minuten stopten om de Mediterraanse Zee op ons in te laten werken (de gids was ook zo gul om een drankje voor ons te betalen). Hierna fietsten we door het prachtige Parc de la Ciutadella, waar we ook we langs de dierentuin reden.

Tijdens het laatste deel van de tour gingen we naar Eixample, Barcelona´s grootste buurt, met Sagrada Familia (de onvoltooide kerk van Antonio Gaudi) en Passeig de Gracia met Gaudi´s Casa Batlló en Casa Milà, of beter bekend als ´La Perdrera´.

Ik raad deze manier om de stad bezichtigen zeker aan, het is een leuke sportieve activiteit en je leert de stad ook nog eens beter kennen.

Andrew

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here